Духовне очищення

Обговорюємо релігійні теми діяльність церков, релігійних общин

Модератори: Korespondent, Luka

Духовне очищення

Повідомлення mikhajlo » 06 червня 2011 13:51

Чи ви бачили як плачуть дерева? Це відбувається найчастіше весною, коли господар, узявши інструмент обрізає плодові дерева. При цьому видаляє не лише сухі вітки, але і живі. Дерево після цього довго плаче весняним соком, допоки рана не заживе. Найбільше терплять від обрізки благородні дерева, з яких господар сподівається отримати гарний урожай. Таку рослину як виноград обрізують найчастіше. Після очищення стовбур виноградної лози виглядає жахливо. Навідь виникає сумнів його придатності до дальшого життя. Але проходить час і все змінюється. Зранені стовбурі покриваються листя, потім на них буяє цвіт і появляються стиглі плоди. Дерева, яких торкнувся ніж чи пила приносять найкращі плоди! Саме вони тішать серце господаря збором гарного урожаю!
«Я правдива Виноградина, а Отець Мій Виноградар. Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила»Ів.15.1-2. Кожну вітку, а значить і кожного з нас торкнеться Виноградар, щоб ми більше плоду приносили «Плід ваш на освячення, а кінець життя вічне»(Рим.6:22). Як би не було боляче, незрозуміло і прикро – рука, яка очищає повна любові. «Все благодать»- казала свята Тереза, помираючи в двадцять чотири роки.
Вчитуючись у життя святих –людей, які найбільше плодів принесли для Бога і Церкви помітимо, що їхній плід дозрівав у горнилі досвідів і терпінь… А скільки мечів болю прошили серце Діві Марії на дорозі від благовіщення до голгофського хреста?
Очищення приводить до того, що ми ще тісніше пригортаємося до Виноградної лози- Спасителя, щоб від Нього черпати сили для духовного росту і плодів. В одній церкві (уВорзелі) я бачив ікону: Христос- виноградна лоза прибита до хреста.
Мусимо зрозуміти, які великі, незліченні благодаті приносить терпіння, як багато душ воно рятує від вічної загибелі, навертає до правди, освячує. Якщо Господь очищує нас від пихи, привязаностей,ілюзій, то тільки для того, щоб ми не витрачали своїх сил марно, для служби власному его, світу і гріху. Так стається із кожним живим пагоном. «Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас, і вас настановив, щоб ішли ви й приносили плід».(Iван.15:16)
Молімося, брати і сестри, щоб процес очищення вчинив нас плодоносними у добрих вчинках, плодах миру, радості, покори і довготерпіння, охочими до виконання Божої волі.
Мій блог http://cerkvaimisija.com.ua/
Аватар користувача
mikhajlo
Середній рівень
Середній рівень
 
Повідомлень: 27
З нами з: 21 лютого 2011 16:16
Звідки: Бершадь- Голдашівка

Re: Духовне очищення

Повідомлення Tirli » 25 листопада 2013 19:44

Только постом и молитвой. И конечно Причастием.
Аватар користувача
Tirli
Заслужений
Заслужений
 
Повідомлень: 95
З нами з: 11 липня 2011 15:45


Повернутись до Духовне життя району

Хто зараз онлайн

Користувачі, які зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів

cron